Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zrušení sociálních dávek by bylo krokem nazpět

Když pročítám některé články věnované problému soužití majority s minoritou, nevím, co si mám myslet. Především o tom, jak úžasná a jednoduchá řešení nám nabízejí. Například dnes jsem měl možnost setkat se s osvícenskou myšlenkou zrušení sociálních dávek. Někde zřejmě vznikl dojem, že by se tímto krokem vše vyřešilo. Jak zajistit práci pro nezaměstnané, to už se bohužel neřeší. Co když vzroste kriminalita nebo protiromské demonstrace? To už se také neřeší. Vydržování vězňů zřejmě vyjde státní pokladnu levněji.

Vždy mě fascinuje, jak každou chvíli přijde nějaký osvícenec s jednoduchým řešením. Zřejmě nějakou náhodou se vždy jedná o takové jedince, kteří se problémem zajímají zcela povrchně. Že špatný sociální systém nebo jeho neexistence v balkánských zemích vede k masové migraci tamních romských rodin na západ, to pisatel ani netuší. Že Němci prožívají totální zoufalství z balkánských romských emigrantů, ví málokdo.

Lidem, kterým je myšlenka zrušení sociálního systému sympatická, doporučuji zamyslet se nad tím, že v budoucnosti velmi snadno mohou skončit bez zaměstnání. Potom sami začnou natahovat ručičky pro každou korunu od státu. V USA se bezdomovcem lehce může stát jakýkoliv člověk se sebelepším vysokoškolským titulem před jménem i za jménem. Proto je dobré, že ČR je natolik bohatá země, že si vyplácení sociálních dávek může dovolit. 

Myslím, že myšlenka přímé demokracie švýcarského typu, kterou prosazoval Petr Cibulka se svým pravým blokem pro český stát bohužel není na místě. Český lid není dostatečně rozvinutým a vzdělaným, aby si mohl zasloužit svěření moci do vlastních ruk. 

Autor: Dušan Ferko | pondělí 8.7.2013 11:21 | karma článku: 10,95 | přečteno: 2040x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Jsem Dušan Ferko, to stačí

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články