Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KV

_-1-_

29. 5. 2012 18:23
OMLUVA

Omlouvám se panu Ferkovi za to, že jsem ho v diskuzích nazýval podvodníkem. Byla to ode mne cílená provokace, abych ho vyprovokoval k tomu, že potvrdí svou totožnost novou fotografií, kde drží v ruce hrneček. .... Tuto fotografii jsem obdržel a jsem přesvědčen o tom, že fotografie blogera pana Ferka je autentická. ..... Nedivím se tomu, že mi ji poslal až po mnoha "urgencích", protože když se vžiju do jeho postavení, byl bych opravdu hodně na°°°štván, že mne někdo takto nezaslouženě dehonestuje a ještě po mně cosi požaduje. ..................

Pane Ferko, ještě jednou se Vám moc omlouvám!

.

PS: Doufám, že tato omluva přispěje k tomu, že i ostatní diskutéři se už nebudou zabývat Vaší osobou, ale soustředí se pouze na Vaše názory. (se kterými často nesouhlasím :-))

0 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

22. 5. 2012 9:47
hmm

tímhle blábolem jste jen docílil toho, že se situace nezmění, nejspíš se i zhorší. Gratuluju

0 0
možnosti
Č

čhavo

22. 5. 2012 9:44
Nenechte se,

pane kolego vyprovokovat, dilino bude jen dilino. Gadžové mají vždycky svou pravdu, i když mnohdy to není tak.Nechtějí připustit, že nás, rozumných a slušných je víc a víc. Oni znají jen ty z médií,což je velmi málo! Pište dál, držím vám palce. Upre Roma!R^

1 0
možnosti
AB

Andrea B.

21. 5. 2012 22:51
Pan Ferko ma bohuzel pravdu...

Take jsem si dovolila publikovat nepopulisticke nemainstreamove zazitky ze zivota romskych umelcu: http://bartosova.blog.idnes.cz/r/5411/Romano-drom-romska-cesta.html a vysledek bych shrnula asi takto - pisu o romske kulture, diskuteri rvou neco o kriminalite, pisu o uspecnych pracujicich Romech - diskuteri pisou o kriminalite, pisu o bezproblemovem souziti a spolupraci - diskuteri stale rvou neco o kriminalite, pisu o nesmyslnosti aplikace kolektivni viny, mnoho diskuteru nechape, takove tema presahuje jejich mozkovou kapacitu....

PS. Nepochybuji o pravosti blogu pana Ferka, znam mnoho Romu s bezchybnou cestinou... O hodne vice me sokuji blogy takzvanych ceskych vlastencu "cisto-cistych Cechu", jejichz uroven gramatiky by prekonalo i ctyrlete vietnamske dite...

1 0
možnosti
SAK

slusna a kulhankova

22. 5. 2012 1:27
Re: Pan Ferko ma bohuzel pravdu...

nemá pravdu, naprostá většina Čechů posuzuje cikána podle toho, jak se chová. Když se chová jakž takž civilizovaně, nemají s ním problém. Takových je ovšem jen minimum. Pokud je dokonce vzdělaný a někde pracuje - i třeba jako dělník - opět žádný problém. Pokud dokonce jako úředník nebo podnikatel či řídící pracovník, opět žádný problém. Tedy kromě nějakého procenta nenapravitelných rasistů či vygumovaných hlav, kteří jsou v každém národě.

1 0
možnosti
M

Mirkuskus

14. 5. 2012 3:46
PRO TY, KTERI PONIZUJI BRATRUV CLANEK

Takze pro vsechny tupce, kteri oznacuji meho bratra Dusana za podvodnika. Vidite, ze jeden z mala romu dokaze psat slusnou cestinou, ba dokonce pouzivat specialni slova v textu, tak ho hned nazvete podvodnikem a blogerem? Muzu vam potvrdit, ze Dusan to opravdu pise. Tak samo se i venuje hudbe, a to hrani na klavir. Takze se nekdo trefil pri shlednuti videa na serveru Youtube. Ale zadneho aktivisty nikdy nevyuzival a nikdy nevyuziva. Napsal to, co napsal mel. Neni to zadny ufnukany clanek. Reagoval na reakce tupych ctenaru myslicich si, ze clanky pise nejaky aktivista, pricemz to tak neni. Dokazeme napsat clanky spisovnou cestinou bez gramatickych chyb. UCI SE TO TOTIZ VE SKOLE. I PRO ROMY.I romove dokazi byt vzdelani !!

0 0
možnosti

kdo toho více nakecá

4. 5. 2012 1:03
3 0
možnosti
KV

_-1-_

3. 5. 2012 21:07
Kousek níže nás kdosi přesvědčuje, že ..... 1nuni

existuje už několik let a odkazuje nás na hudební videjko na youtube ................... tak jsem se zeptal pana Googla a ten říká, že 1nuni používá pan pan Milan Kotlář a shodou okolností prodává hudební nástroj .... mohl by to být ten z videa :o)

.

http://www.extrainzerce.eu/Sport-Hobby_22/Hudba_173/Harmonika-Delicia-Choral-120-basu_i100619

2 0
možnosti
P

PPetr

3. 5. 2012 21:59
Re: Kousek níže nás kdosi přesvědčuje, že ..... 1nuni

Já vím, i ponožky...

-

Jak jsem již psal níže, už se tím nemíním dále zabývat. Panu Ferkovi jsem doporučil řešení - přijmout to co po něm požadujete. V této fázi je to již jediné rozumné řešení.

Za sebe můžu říct, že pokud tak neudělá, už sem nejdu.

1 0
možnosti
KV

_-1-_

3. 5. 2012 20:52
Příliš mnoho slov, místo toho abyste sem vložil

fotografii, kde držíte hrneček .... Dalo by Vám to mnohem méně práce, než sepisovat tuto ufňukanou litanii ..... Proč tady brečíte, místo toho, abyste prokázal svou totožnost a nám pochybovačům zavřel ústa ?! .... Vy nechcete prokázat, že jste to doopravdy Vy? .................. Nebo to prokázat NEMŮŽETE a jste doopravdy tím podvodníkem? .......... Proč mi na mou výzvu v diskuzi u minulého článku alespoň neodpovíte? ..... Určitě jste ji četl.

.

Tak co, podvodníku .... neříkej, že nemáš foťák.

2 0
možnosti
DF

1nuni

4. 5. 2012 15:33
Re: Příliš mnoho slov, místo toho abyste sem vložil

Vyfotím se a dám odkaz.

0 0
možnosti
JV

jafava

3. 5. 2012 8:19
Vážený pane Ferko, nářkem nad negativním vztahem

většiny obyvatel ČR k Romům, Romům nepomůžete.

Je škoda, když úspěšný inteligentní Cikán, místo aby se zviditelňoval mezi Romy svým vzděláním a z toho plynoucími úspěchy, napíše ufňukaný blog ve smyslu "i kdybychom byli svatí, stejně to nikdo neocení"!

Romové si za svoji špatnou pověst mohou převážně sami, ale také se jim o ni postarali lidé jako pan Kocáb, paní Šimůnková nebo pan Šimeček a jiní další a další, kteří si říkají aktivisté. Cikáni bývali hrdí chlapi, kteří dělali často velmi těžkou práci, aby uživili rodinu; Romové jsou převážně jen ufňukanými příjemci sociálních dávek, ač by mohli i skály lámat. Mnoho Cikánů bylo a je vynikajícími hudebníky, žádanými posluchači celého světa, proč ne také Romové?

Pane Ferko, zkuste vymyslet způsob, jak vysvětlit Romům, že doba pokročila a bez vzdělání se dnes člověk jen těžko obejde. Vysvětlete nějakým způsobem Romům, že jsou občany ČR a platí pro ně stejná pravidla jako pro všechny ostatní! Přesvěčte Romy, aby byli zase hrdými Cikány!

7 0
možnosti
DF

1nuni

3. 5. 2012 11:22
Re: Vážený pane Ferko, nářkem nad negativním vztahem

Je možné, že to vypadá jako ufňukaný blog a mnozí to tak cítí. Jenže já se necítím být člověkem, který fňuká a lidi co mě znají to ví. Dal jsem tím článkem najevo to, co jsem už zažil v mojem životě mnohokrát a sice, že ačkoliv nemám nic společného s lidmi, kteří se neumí chovat, je na mě pohlíženo stejnou optikou. To však neznamená, že se s tím neumím vyrovnat a s touto nespravedlností žít. Jsem už na to zvyklý. Jak chcete vysvětlit někomu, že je dobré se vzdělávat ? Člověk ne to musí přijít sám. I když sto let budete do někoho hučet, nepomůže to. Člověk musí mít k jakékoliv lidské činnosti motiv. To snad nevíte? Romové jsou lidé, kteří musí mít většinou okamžitý prospěch ze svojí činnosti. Neplánují dlouhodobě. Žijou dneškem, protože to vyplývá z jejich staletých zkušeností. Proto pro nich není vzdělání dostatečným motivem. Vědomí, že z toho budou těžit celý život jich tolik nemotivuje, i když by mělo. Abyste to lépe pochopil, dám vám ilustrativní příklad.

0 0
možnosti
C

carolusI

2. 5. 2012 22:19
Milý pane

nerozlišuji lidi podle barvy a v létě jsem tak tmavý, že si mě klidně někdo může splést s cikánem. Tak doufám, že mojí poznámku nebudete brát jako útok. Ale vaše články považuji za rasistické. A Romům děláte stejně špatnou službu jako tmaví zloději a násilníci. V každé společnosti jsou nastavená  pravidla chování a ten kdo je odmítá respektovat, musí počítat s odmítavou reakcí společnosti. Nezáleží na tom, jaké je barvy. Víte v čem je největší problém Romů ?  Že hledají vinníky všude kolem, ale nikdy u sebe. Vy obviňujete nejen  ,,Pány"  Čechy, ale dokonce i Pána Boha.  No to už si zaslouží přinejmenším kopanec. Tak až vám Pán Bůh nějaký uštědří, budete vědět za co.

Abych vás potěšil, jsou cikáni, které si klidně pozvu domů na grilovačku a jsou jiní, na které beru pušku, jen se přiblíží k mému domu. Co se vás týče, pušku bych rovnou netahal, ale podíval bych se, zda je v případě potřeby po ruce, podmanit se nenechám.

Třeba ještě pochopíte, že lidé jsou jen dvojí:  dobří nebo špatní.

3 0
možnosti

kdo toho více nakecá

2. 5. 2012 22:57
Re: Milý pane

Vždyť tyhle bláboly nepíše žádný Rom, ale kdo ví proč jeden místní bloger, který jen na všechno a všechny nadává, zapšklík a nenávistník, bývalý komunistický rádobypublicista

2 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Jsem Dušan Ferko, to stačí

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články