Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J29a20n 60R66á41ž

8. 7. 2013 23:57

Pane Ferko,v těchto řádcích není nic osobního,ale: Penize na sociální dávky nedává Český stát,ale lidé, kteří platí daně. Mohu Vás ujistit,že už toho máme plné zuby, aby z námi vydělaných peněz se přispívalo na životní úroveň lidí, kteří nikdy žádnou korunu na daních nezaplatili. A je nám úplně jedno ke kterému etniku nebo národnosti ti vyžírkové patří! Sociální dávky si zaslouží jen a pouze invalidé, důchodci a krátkodobě ti,co přišli o práci v krachujících podnicích. Rozhodně ne ti,kdo nikdy nepracovali, práci nehledají nebo nabídnutou,třeba veřejně prospěšnou práci, odmítají. A o propuštěných recidivistech z výkonu trestu ani nemluvě. Těm patří do rukou krumpáč,lopata,ale žádné dávky od státu.

2 0
možnosti
PB

:-(úplně soc.dávky,to opravdu ne,ale nedávat dávky peněžní ,ale pouze v pokázkách na zboží.Dále bych zavedl pracovní tábory jako v USA,ono těch 12 hodin těžké práce denně by už některé odradilo od pácháni lotrovin.

3 0
možnosti
PK

Mimochodem "Bylo by krokem nazpět" já sem tak nějak v životě zjistil že občas stojí za to udělat krok zpátky když se mi nelíbí destince kterou jsem vyrazil.

Klidně dojít i kilometr zpátky a zvolit jinou cestu pokud se mi nelíbí destinace a nebo cesta.

1 0
možnosti
DH

zrušení soc dávek by bylo určitě špatné. Ale podstatné snížení by cikánům jenom prospělo. Stačí se na ně podívat,jak jsou vyžraní a tlustí tak že dostanou snadno invalidní důchod.Sociální dávky by měli být pouze na přežití ne na chlast a herny.

3 0
možnosti
Foto

V jedné věco máte pravdu. Není možné rušit podporu a nenajít práci. Tu práci bych hledal a hlavně by měla být tak placena, aby byl rozdíl proti podpoře výrazný. A to i za cenu, že bychom napodobili Karla IV a stavěli další hladovou zeď. Nebolí mi dodfovat práci pro sociálně slabé (nejen Romy - i v majoritě je jich dost), bolí mi zbytečně dávat  jen podporu

1 0
možnosti
PK

Problémem je to že na dotování té hladové zdi vyjde v dnešní situaci ještě hůř... k hladové zdi lidi došli pěšky... neutekly jim peníze za ropu a plyn k rusům jenom kvůli tomu aby k té práci dojeli...

Realita dotování hladové zdi bude jenom taková že vám nakonec peníze na dotování buď dojdou a nebo jich budete muset natistknout tolik že vám nikdo na planetě za ně tu ropu a plyn neprodá.

0 0
možnosti
JO

Autore, takže podle Vás kvůli špatnému soc. systému odcházejí romové z balkánských zemí na západ.

Dávky by se u nás měly zrušit. Vy píšete, že pak vzroste kriminalita. A můžete mi napsat, proč vzroste? Kdybych já neměla práci ani dávky, tak hledám jakoukoli práci, ale nenapadlo by mě krást. To romy opravdu nenapadá, že by třeba mohli začít pracovat? Jako první možnost volby volí zlodějinu?

A pokud by chtěli odejít na západ - přeji štastnou cestu. Naprostá většina Romů k nám přišla z východu ze Slovenska, tak at si pokračují ve své cestě na západ, ČR se uleví.

A že romové nemohou najít práci? Blbost. Uznávám, mají to ztížené, za což si mohou sami, ale problém je v tom, že většina romů nechce pracovat, líbí se jim nicnedělání a žití na soc. dávkách. Preferují chudobu před prací. Proč romské pokladní v supermarketech nevydrží déle než trvá zkušební lhůta? Odcházejí samy, nápor práce nezvládají.

10 1
možnosti

P78e81t15r 53Š31v84e55c

8. 7. 2013 12:32

XPane Ferko, ANO máte pravdu to řešení jistě není, ALE je nezbytně nutné provést řekněme "inventuru" poskytování soc. dávek a zavést nová pravidla pro jejich získání!!!!

Např. I Vám musí být jasné, že příspěvek na bydlení pomohl nejvíc spekulantům..... okamžitě zrušit!

     Další dávky vázat pouze na odpracovaná léta a jak VY správně říkáte, propuštění dnes hrozí v podstatě pomalu každému, právě ten kdo pracoval např. 20let a teď je bez práce, musí mít vyšší podporu než ten, který za celý svůj život neodpracoval ani den!!

     Souhlasíte či nikoli?????

5 0
možnosti
DF

Reforma je potřebná v oblasti bydlení na ubytovnách, protože kvalita je vůči cenám nájemného velmi neadekvátní. Ovšem na druhou stranu by měl stát - potažmo obce podporovat nějakou alternativu, to znamená sociální bydlení, které se tu slibuje několik let.  Bez toho nelze reformovat.

0 2
možnosti
JM

Dávky - nebo kriminalita. Dobrý výběr8-o

7 0
možnosti
PK

Takové pěkná metoda od Al-Caponeho... ale i ten neměl takovou drzost... když mu lidi platili za ochranu tak v případě toho že v hospodě a nebo obchodě někdo kradl a tropil výtržnosti poslal svoje maníky kteří obvykle zmalovali výtržníka/zloděje k větší spokojenosti platícího než by to udělali policajti za daně.

3 0
možnosti
MR

Základ je konečně z provodit falešný EU humanizmus ze světa a naučit se chápat společnost jako soužití různých společenstev, etnik, lidských povah, tradic, zkušeností, vyznání. Dalším krokem je motivovat lidi napříč společností k odpovědnosti za stav a kvalitu svého života. Následně jasně říci co má stát zajišťovat  a  co požadovat. K tomu přidat možnost dočasného vypovězení institutu občanských hodnot a práv, pokud jsou soustavně porušovány. Dále stanovit tzv. materiální blahobyt, jinak řečeno cílem společnosti není a vlastně to není ani možné, aby každý měl vlastní bydlení, rodinný domek, auto a dobře vybavenou domácnost. I když si lidi budou slušně pracovat tak nedosáhnou na všechno, je potřeba hledat i jiné hodnoty, třeba duševní.  U cikánského obyvatelstva je potřeba ustoupit od plošného zacházení a snahy jim poskytnout naše hodnoty v domnění že povedou k zlepšení jejich života. Vnímat  je jako velké rodiny a skupiny s různou mentalitou. Nesnažit se je bezmyšlenkovitě sestěhovávat. Rodiny jež přijali náš způsob života se nesnažit obklopovat jinou skupinou která na to zkrátka nemá, což je pak zatahuje do problémů. Skupiny či rodiny oddělit a vrátit jim funkci správce ,stařešiny, jež by spravoval tuto komunitu a mohl zde zjednat pořádek i pomocí trestů. Skupiny nepřizpůsobivých vyčlenit ze společnosti někam mimo osídlení dát jim správce a budou mít to co si zajistí či vypěstují. Hlavní je přestat  manipulovat s hodnotami člověka bez toho abychom vlastně poznali jak funguje lidský ekosystém společnosti na jakých základech. Jinak to přijde samo naše republika je na huntě a už nechápu z čeho může být "živa" když 95% lehkého průmyslu je pryč, je zde jen montážní činnost a peníze jdou do zahraničí ... .

2 0
možnosti
PK

Co se ekologie týká narazíte na to že vzájemná koexsistence dvou smeček vlků na jednom území soupeřící o stejné zdroje je prakticky nemožná... skončí to buď válkou a nebo tím že jedna pojde hlady protože jí ta druhá vytlačí od zdrojů.

Eventuelně schramstne pár zbytlích jedinců kteří se budou schopní přizpůsobit.

Ano skutečně by to chtělo studovat ekologii člověka jako takového. Bohužel většina výsledků dojde k tomu že se od té vlčí smečky v podstatě v ničem nelišíme... a to se moc "humanistům" přesvědčeným o tom že člověk je něco "vyššího" moc líbit nebude.

Přiznání že člověk je ve skutečnosti zvíře řídící se především instinkty a programováním (výchovou) jeho mozku (to je v podstatě soustava bionických tranzistorů) které se mu v "dětských letech" dostane od společnosti (přeprogramování v době kdy je mozek dovivinut je prakticky nemožné, a pokud je možné náklady nestojí za to) ovšem by zničilo několik století deziluze o "duševním světě" na který mimochodem také odkazujete.

0 0
možnosti
Foto

KROKEM vpřed by bylo - přestat všechny kolem sebe obviňovat a začít se začleňovat a respektovat majoritní styl k životu (práce a odpovědnost), zrušit veškeré neziskovky a jejich dotace strčit těm cikánům, co se opravdu chtějí vzdělávat a pracovat (jako motivaci) a dávky snížit jen na nutné finance na potravu...ale to musíte začít u sebe, u cikánů...ne u nás furt

8 0
možnosti
PK

Já bych spíš byl pro to aby se sociální dávky realizovali formou toho že stát bude přímo rozdávat jídlo a oblečení a platit ubytovny ale nebude rozdávat lidem peníze na vlastní spotřebu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Jsem Dušan Ferko, to stačí

Seznam rubrik

Oblíbené blogy

Oblíbené články